ejoburi

Au Pair
Consultanta
Legislatie
Download
Inscriere angajatori
Inscriere candidati
JOBURI ACTIVE
AU PAIR - PROGRAM CULTURAL EUROPEAN

DESPRE PROGRAM

     AU PAIR este un program cultural la care participa mii de persoane tinere, cu varsta intre 18 si 30 ani, fiind reglementat prin Acordul European privind plasamentul Au Pair.

     Ofera tinerilor posibilitatea cunoasterii nemijlocite a culturii si civilizatiei tarii gazda, avand multiple avantaje: imbunatatirea cunostintelor de limba prin utilizarea ei in viata de zi cu zi si frecventarea unui curs intr-o institutie specializata, largirea propriului orizont intr-o societate complet noua si cunoasterea unui nou stil de viata si a unei alte culturi; obtinerea unei experiente unice in lucrul cu copiii; pregatirea pentru o viitoare profesie; cunoasterea tarii si a locuitorilor ei.

     « Au pair » provine din limba franceza si inseamna «egal» sau «in termeni de egalitate» cu parintii. O persoana participanta la programul Au pair este considerata ca facand parte din familie si este tratata ca un membru al familiei, in sensul ca ia masa impreuna cu familia, are propria camera si ia parte la iesirile ocazionale ale familiei, uneori si in perioada vacantelor. In schimb, din partea unei persoane « au pair » se asteapta in mod normal sa isi asume o serie de sarcini pentru a ajuta familia.

     Tinerii – in proportie de 80% sunt preferate fetele – sunt gazduiti in familii, in scopul supravegherii copiilor, precum si al efectuarii unui curs de limba intr-o institutie de invatamant specializata. Familia gazda va pune la dispozitia participantului la programul Au Pair: masa, gazduire (in aceeasi locuinta, in aceleasi conditii care sunt oferite membrilor familiei), asigurarea medicala si sociala, legitimatie de calatorie cu mijloacele de transport in comun, un concediu platit si o suma de bani; de asemenea, dupa un program stabilit impreuna, acces la telefon si Internet pentru legatura cu familia. Cursul de limba se plateste, de regula, de catre tanara Au Pair, la inceperea scolii, dar in multe cazuri, familia gazda participa la achitarea costurilor. Exista numeroase colegii specializare in cursuri de limba, dar in multe cazuri, tinerele opteaza pentru cursuri de limba pentru afaceri ori alte specializari. La incheierea cursurilor se elibereaza o diploma recunoscuta, utila pentru CV ori in activitatea urmatoare. Cheltuielile pentru deplasare revin tinerei solicitante.

     In general, sunt preferate fetele pentru acest gen de activitati, repartizarea baietilor presupunand o perioada mai indelungata, de aceea ne vom referi, cu precadere, la tinerele au pair ca participanti la program.

Ezodii.com - citeste zodiacul acum
laptopdell.ro | Optimizare seo - seocom.ro

Site gazduit de mxhost.roInfomunca.ro - locuri de munca in tara si strainatate

Copyright © 2024 Kriss Consult